Når du skal kjøpe fliser, er det enkelte ting du bør sjekke.

Det kan være en del ting som er verdt å tenke på når man skal handle med fliser. Ofte et det mye forventninger og stress knyttet til et prosjekt og man kan lett gi opp av at huske samtlige tips. Vi har lagt opp til enkelt for deg hvordan du bør gå fram for å finne de beste flisene. Her er alle viktigste punkter du bør komme over når du skal kjøpe fliser, slik at du unngår stress, irritasjon og fortvilelse i etterkant:


Annonsørbilag:

Sjekkliste ved kjøp av fliser
Sjekk Fliskvalitet
  • Bestem fliskvalitet ut i fra bruksområdet. Skal flisen legges ute, kreves det at den er frostsikker. Skal den legges på gulv, må den være sterkere enn typiske veggfliser. Flere og flere produsenter produserer porcelantofliser, som er de mest slitesterke flisene du finner. De fleste porcelanatofliser er frostsikre.

  • Størrelse og format
  • Størrelse og format på fliser er en smakssak og avgjørelsen tas som regel utfra det øyet faller for. Store fliser i et lite rom gir en opplevelse av at rommet virker større. Store fliser på gulv i våtrom kan være en utfordring, spesielt i dusjsonen der det er fall. I dusjsonen bør mosaikkfliser eller mindre fliser vurderes.

  • Glasert eller uglasert flis
  • Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte. Glaserte fliser kan bli ripete hvis de ligger i et inngangsparti med mye bruk. Vi anbefaler slitesterke porcelanatofliser i inngangspartier.

  • Sklisikkerhet
  • Sklisikkerhet er en viktig egenskap både i våtrom og andre steder hvor det kan bli glatt, som for eksempel utendørs eller i inngangspartier. Fliser kommer med flere forskjellige sklisikkerhetsklasser. Sjekk flisens egenskaper. Det finnes mange klasser. Ved utendørsbruk, bør du se etter R10 og oppover, eller V4.

  • Renhold av fliser
  • Alle fliser, bortsett fra de som har høy sklisikkerhet er enkle å renholde. Noen flisprodukter kan fås med belegg som har en spesiell selvrensende effekt, noe som er velegnet på fasader. 
Vi anbefaler at man kjøper 10% mer av fliser enn det som trengs for å dekke de arealene som skal flislegges. Årsaken er at man har noen restfliser på lager i tilfelle skader på fliser og til å bytte ut. Det hender ofte at flisene du kjøpte også går ut av produksjonen etter noen år og ikke kan erstattes om de ikke finnes lenger.Anbefalte lenker: